Letter - BG

Скъпи граждани,

Измина много време, откакто разговаряхме. Смятам, че е време да се свържем отново.

Знам, че последните няколко години бяха трудни. Много неща се промениха, откакто семейството се събра отново и се разрасна. Почти напълно изгорихме цялата къща – всъщност два пъти – но след това отново я построихме с цената на пот и много сълзи. Съборихме стената, стената, която се държеше заради страха. Улеснихме придвижването, до работа или училище – или отиването на почивка.

Толкова много се промени от първите ни дни заедно. Сега сме истинско семейство. Постигнахме страхотни неща. Работата, която вършим, качеството ни на живот, начинът, по който гледаме на себе си и един на друг – всичко това трябва да ни кара наистина да се гордеем. Сега сме по-здрави от всякога. Светът завижда на нашето културно богатство. (Виждали ли сте опашките от посетители?)

Но не можем да живеем с миналото или да останем завинаги в настоящето.

Това е основната причина, поради която ви пиша това писмо. Ако успеем да открием изход от несигурната ситуация, ще намерим начин да оформим бъдещето заедно.

Понякога може да изглежда, че всичко, което правя, е да говоря. Определено се опитвах да осигуря най-доброто за вас, за нас. За да бъде домът ни безопасно и удобно място. В хода на този процес, обаче, може да съм бил твърде погълнат от собствените си проблеми и проекти – разширяване на дома, притеснения относно сметките, всички новопристигнали.

Помните л, как веднъж ми обяснихте как трябва да протичат тези отношения? Сега ви разкривам идеите си. Така искам да ви спечеля.

Първо, нека отново разясним вътрешните правила, които сме съгласували и са безусловни, както за нас, така и за всички новопристигнали. Под този покрив се зачита достойнството на всеки - точка по въпроса. Съгласихме се да дадем един на друг свободата да изповядваме и проповядваме различни вярвания, при условие, че това няма да засегне общността. Спазването на тези правила не винаги е било лесно, но всички знаем колко са важни тези ценности. Също така, на дневен ред е и въпросът с доверието. Много е важно. Всички участваме в това заедно. Всичко това изгражда разбирателството. (Това всъщност е друго, за което целият свят завижда) Този, който не го зачита, вече не добре дошъл у дома.

Разбирам, че може да се чувствате сякаш невинаги сте били център на вниманието ми. Позволете ми, обаче, да ви уверя – винаги сте били! Полагах огромни усилия, за да могат магазините да останат отворени и със заредени рафтове. Да пазя квартала безопасен. Дори да запазя семейството заедно.

Сега стигаме до нещо, за което знам, че вие, за което всички ние, сме особено притеснени – безопасността. Особено след ужасните неща, които сега виждаме на толкова много места. Работим, както за засилване на сигурността на границата, така и за високотехнологична антитерористична система , която ни помага да получим цялата информация, която ни е необходима. Дори работим за обединяване на въоръжените ни сили.

Сигурността, обаче, трябва да има възможност да се развива. Осъществихме няколко добри идеи относно създаването на работни места, особено за младите хора, както и за това да осигурим необходимото обучение за всеки. Това касае работилницата и лабораторията, магазина и строителната площадка. Работим, за да се уверим, че никой няма да изпадне през пукнатините.

Сега светът се движи толкова бързо. Толкова много места, които купуваха нашата продукция, сега произвеждат своя. Трябва да намерим други начини да останем на върха – да се уверим, че всички могат да се възползват. Заедно можем да бъдем толкова силни. Толкова креативни. Светът не бива да ни плаши. Заедно трябва да оформим нова глобална стратегия, за да продължим да играем водеща роля.

Да бъдем креативни, да работим заедно – дори с роботи – това са уменията, от които хората ще се нуждаят. (Също така трябва да бъдат научени ценностите – помислете за „вътрешните правила“!) Трябва да разберем как да задаваме добри въпроси, как да мислим извън кутията.(Между другото това не са просто уроци за децата ни!)

С това писмо направих всичко възможно да споделя с вас мнението си относно това как стоят нещата. Ето няколко неща, за които поемам ангажимент: да вдигам телефона, когато ми се обаждате; като и да не обещавам повече, отколкото мога да изпълня (имайте предвид: ако нещо звучи прекалено хубаво, за да е истина, то обикновено не е истина).

Надявам се, че това ще изгради повече доверие помежду ни. Очаквам отзивите ви.

We use cookies on this site to enhance your user experience. By clicking any link on this page you are giving your consent for us to set cookies. To find out more read our Privacy Policy.