Letter - GR

Αγαπητέ συμπολίτη,

Έχει περάσει πολύς καιρός από την τελευταία φορά που μιλήσαμε. Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να τα ξαναπούμε.

Ξέρω ότι τα τελευταία χρόνια αυτά υπήρξαν δύσκολα. Πολλά έχουν αλλάξει από τότε που η οικογένεια μας επανενώθηκε και μεγάλωσε. Κοντέψαμε να κάψουμε ολόκληρο το σπίτι, δύο φορές στην πραγματικότητα, αλλά στη συνέχεια το ανοικοδομήσαμε από κοινού με ιδρώτα και με πολλά δάκρυα. Γκρεμίσαμε έναν τοίχο, ένα τείχο που εκπροσωπούσε το φόβο. Καταστήσαμε εύκολο το να μετακινούμαστε για εργασία, σπουδές ή για να πάμε διακοπές.

Τόσα πολλά έχουν αλλάξει από τις πρώτες μας μέρες μαζί. Είμαστε μια πραγματική οικογένεια τώρα. Έχουμε πετύχει σπουδαία πράγματα. Την δουλειά που κάνουμε, την ποιότητα της ζωής μας, τον τρόπο που βλέπει ο ένας τον άλλο. Όλα αυτά θα πρέπει να μας κάνουν πραγματικά περήφανους. Είμαστε πιο υγιείς από ποτέ. Ο πολιτιστικός μας πλούτος είναι ο λόγος που ο κόσμος μας ζηλεύει. Έχετε δει τις ουρές των επισκεπτών μας;
Δεν μπορούμε όμως να επικεντρωθούμε στο παρελθόν ή να μείνουμε κολλημένοι στο παρόν.

Αυτός είναι ο λόγος που σου γράφω αυτό το γράμμα. Αν θέλουμε να βρούμε μια διέξοδο από αυτήν την αβέβαιη φάση, οφείλουμε να βρούμε έναν τρόπο για να διαμορφώσουμε το μέλλον μαζί.

Μερικές φορές μπορεί να φαινόταν σαν να ήμουν εγώ αυτός που συνεχώς μιλάει. Προσπαθούσα σίγουρα να κάνω το καλύτερο που μπορούσα για όλους μας. Να κάνω το σπίτι μας ένα ασφαλές και άνετο μέρος. Αλλά κατά την διάρκεια αυτής της διεργασίας, μπορεί να είχα απορροφηθεί πάρα πολύ από τον δικό μου κόσμο, τα δικά μου έργα, επεκτείνοντας το σπίτι, ανησυχώντας για τα νομοσχέδια και για όλες τις νέες αφίξεις.

Θυμάσαι που μου εξήγησες κάποτε το πώς θα έπρεπε αυτή η σχέση να πορευθεί; Λοιπόν τώρα, θα ανοίξω τα χαρτιά μου. Ορίστε ο τρόπος με τον οποίο θα σε κερδίσω.

Κατ 'αρχάς, ας διευκρινίσουμε και πάλι τους κανόνες του σπιτιού, κανόνες που συμφωνήσαμε ότι δεν είναι διαπραγματεύσιμοι, τόσο για εμάς όσο και για τους τυχόν νεοεισερχόμενους. Μέσα σε αυτό το σπίτι, η αξιοπρέπεια του κάθε ατόμου πρέπει να γίνεται σεβαστή. Τελεία και παύλα. Συμφωνούμε να παρέχουμε ο ένας στον άλλον την ελευθερία να κατέχουμε και να συζητάμε για διαφορετικές πεποιθήσεις, εφόσον αυτό δεν βλάπτει την κοινότητα. Η διατήρηση αυτών των κανόνων δεν ήταν πάντα εύκολη, αλλά εμείς οι δύο γνωρίζουμε πόσο σημαντικές ήταν οι αξίες αυτές. Επίσης, σχετικά με το θέμα της εμπιστοσύνης. Πολύ σημαντικό. Όλοι μας είμαστε μαζί σε αυτό. Όλα αυτά καθιστούν τη συμφωνία κάτι για το οποίο οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο στην πραγματικότητα μας φθονούν. Όσοι δεν το σέβονται αυτό πλέον, δεν είναι ευπρόσδεκτοι στο σπίτι.

Καταλαβαίνω ότι μπορεί να αισθάνεσαι ότι δεν ήσουν πάντα στο επίκεντρο της προσοχής μου. Όμως, επέτρεψέ μου να σε διαβεβαιώσω, ότι ήσουν! Έχω εργαστεί σκληρά για να κρατήσω τα καταστήματα ανοικτά και τα ράφια εφοδιασμένα. Να διατηρήσω την γειτονιά ασφαλή. Ακόμη και για να κρατήσω την οικογένεια μαζί.

Τώρα ερχόμαστε σε κάτι για το οποίο ξέρω ότι όλοι μας ανησυχούμε ιδιαίτερα, την ασφάλεια. Ειδικά μετά τα φοβερά γεγονότα που συνέβησαν τώρα τελευταία σε τόσα πολλά μέρη. Δουλεύουμε για την ενίσχυση των συνόρων μας και για ένα σύστημα αντιτρομοκρατίας υψηλής τεχνολογίας, που θα μας βοηθήσει να αποκτήσουμε όλες τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε. Εργαζόμαστε ακόμη για την ένωση των ενόπλων μας δυνάμεων.

Όμως η ασφάλεια έχει επίσης να κάνει και με την ευκαιρία να προχωρήσουμε. Έχουμε βάλει σε εφαρμογή πολλές καλές ιδέες για το πώς να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας, ιδίως για τους νέους, καθώς και για το πώς να πάρει ο καθένας την κατάρτιση που χρειάζεται. Αυτό ισχύει για το μαγαζί και το εργαστήριο, την αίθουσα πωλήσεων και το εργοτάξιο. Εργαζόμαστε για να βεβαιωθούμε ότι κανείς δεν θα χαθεί.

Ο κόσμος κινείται τόσο γρήγορα τώρα. Οι χώρες που συνήθιζαν να αγοράζουν αυτά που φτιάχνουμε, τώρα πια τα κάνουν μόνες τους. Πρέπει να βρούμε νέους τρόπους για να μείνουμε δυνατοί, για να βεβαιωθούμε ότι όλοι μπορούν να επωφεληθούν. Μαζί, μπορούμε να είμαστε πολύ ισχυροί. Πολύ δημιουργικοί. Ο κόσμος δεν είναι κάτι που πρέπει να φοβόμαστε. Μαζί πρέπει να διαμορφώσουμε μια νέα παγκόσμια στρατηγική, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε.

Το να είναι δημιουργικοί, να εργάζονται από κοινού, ακόμη και με ρομπότ, ίσως αυτές είναι οι δεξιότητες των ανθρώπων που θα χρειαστούν. Οι αξίες, όμως, πρέπει να διδαχθούν! Σκεφτείτε τους "κανόνες του σπιτιού». Θα πρέπει να καταλάβουμε πώς να θέσουμε τις σωστές ερωτήσεις, πώς να σκεφτόμαστε δημιουργικά, κάτι που δεν θα πρέπει να είναι μόνο μάθημα που διδάσκουμε στα παιδιά μας!

Προσπάθησα σε αυτή την επιστολή να μοιραστώ μαζί σου το πώς έχουν τα πράγματα. Και αυτά είναι μόνο μερικά από αυτά που θέλω να αρχίσουν εκ νέου. Να σηκώνω το τηλέφωνο όταν με καλείς και να μην υπόσχομαι περισσότερα από όσα μπορώ να προσφέρω. Και να έχεις όμως πάντα κατά νου, ότι εάν κάτι ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, συνήθως είναι.

Ελπίζω ότι αυτό θα βοηθήσει στην ανοικοδόμηση μεγαλύτερης εμπιστοσύνης μεταξύ μας. Περιμένω να σε ακούσω.

We use cookies on this site to enhance your user experience. By clicking any link on this page you are giving your consent for us to set cookies. To find out more read our Privacy Policy.