Letter - RO

Dragă cetățene,

A trecut multă vreme de când nu am mai povestit și cred că este timpul să reluăm dialogul.

Știu că ultimii ani au fost grei. Multe s-au schimbat de când familia s-a reunit - și a crescut. Aproape că am dat foc întregii case - de două ori, de fapt - dar apoi am reconstruit-o împreună cu sudoare și o mulțime de lacrimi. Am dărâmat un zid, un zid construit din frică. Am facilitat călătoriile, fie pentru muncă sau studii - sau pentru a merge în concediu.

Atât de multe s-au schimbat de când ne-am cunoscut. Suntem o adevărată familie acum. Am realizat lucruri mărețe. Munca pe care o facem, calitatea vieții, modul în care avem grijă unul de celălalt - toate acestea ar trebui să ne facă sa fim cu adevărat mândri de noi. Acum suntem mai sănătoși ca niciodată. Bogăția noastră culturală este invidiată de întreaga lume. (Ai văzut comentariile celor care ne-au vizitat?)

Dar nu putem să rămânem concentrați asupra trecutului, sau blocați în prezent.

Acesta este motivul pentru care îți scriu această scrisoare. Dacă dorim o ieșire din această fază incertă, trebuie să găsim o cale de a modela viitorul împreună.

Uneori poate ți s-a părut că doar eu am un cuvânt de spus. Cu siguranță că am încercat, pe cât am putut de bine, să obțin ce este mai bun pentru tine, pentru noi. Să fac din casa noastră un loc sigur și confortabil. Dar, undeva pe drum, poate că am ajuns prea absorbit de propriile mele idei și proiecte - extinderea casei, grijile datorate facturilor, toți noii veniți.

Îți mai aduci aminte cum mi-ai explicat cândva modul în care ar fi trebuit să meargă această relație? Uite îmi voi pune toate cărțile pe masă. Iată cum vreau să te câștig de partea mea.

Mai întâi, să clarificăm din nou regulile casei, reguli care am convenit că nu sunt negociabile, atât pentru noi cât și pentru oricare dintre nou-veniți. Sub acest acoperiș, demnitatea fiecărei persoane trebuie să fie respectată – fără discuții. Suntem de acord ca fiecare dintre noi să fie liber să aibă păreri diferite și să poată să și le exprime, cu condiția ca acest lucru să nu aducă prejudicii comunității. Respectarea acestor reguli nu a fost întotdeauna ușoară, dar știm cu toții cât de importante sunt aceste valori. De asemenea, încrederea este foarte importantă. Suntem cu toții în aceeași barcă. Toate aceste aspecte fac parte din acest acord (un alt lucru pe care oamenii din întreaga lume îl invidiază). Cei care nu respectă acordul nu mai sunt bineveniți în casă.
Înțeleg dacă uneori ai simțit că nu ai fost întotdeauna în centrul atenției mele. Dar permite-mi să te asigur că ai fost! Am muncit din greu pentru a păstra magazinele deschise și rafturile pline, pentru a păstra siguranța în cartier, chiar și pentru a păstra familia unită.

Acum am ajuns la aspectul despre care știu că tu, ca și noi toți de altfel, ești deosebit de îngrijorat - siguranța. Mai ales după lucrurile groaznice care s-au întâmplat în ultima vreme în atât de multe locuri din lume. Lucrăm la consolidarea frontierelor, precum și la un sistem hi-tec de combatere a terorismului, care ne ajută să obțineți toate informațiile de care avem nevoie. De asemenea dorim o conlucrare a forțelor noastre armate.

Dar siguranța înseamnă de asemenea și șansa de a avansa. Am început să punem în aplicare câteva idei foarte bune de a crea locuri de muncă, în special pentru tineri, și de a asigura fiecăruia pregătirea necesară. Fie că este vorba de un atelier sau laborator, de magazin sau șantier. Vrem să ne asigurăm că nimeni nu se simte exclus.

In prezent lumea se mișcă atât de repede. Atât de multe firme care în trecut cumpărau ceea ce produceam acum își fac singure cele necesare. Trebuie să găsim noi modalități de a rămâne în cursă - de a ne asigura că toți ne bucurăm de aceleași beneficii. Împreună, putem fi puternici, creativi. Lumea nu este ceva de care ar trebui să ne fie frică. Trebuie să cream împreună o nouă strategie globală pentru a putea rămâne în top.

Creativitatea, lucrul în echipă - poate chiar și cu roboți - acestea sunt abilitățile de care oamenii vor avea mereu nevoie.

(Valorile, de asemenea, trebuie învățate – gândiți-vă la "regulile casei"). Trebuie să ne dăm seama cum să punem întrebările potrivite, cum să gândim inovativ (nu doar să dăm lecții copiilor noștri).

Am încercat în această scrisoare să împărtășesc cu tine părerea mea despre stadiul anumitor aspecte. Iată câteva angajamente pe care doresc să le reiau: să răspund la telefon atunci când mă suni; să nu promit ceea ce nu pot realiza (țineți minte: daca ceva suna prea frumos să fie adevărat, de obicei așa este).

Sper ca toate acestea să ne ajute să construim o relație bazată pe încredere și aștept și părerea ta în această privință.

We use cookies on this site to enhance your user experience. By clicking any link on this page you are giving your consent for us to set cookies. To find out more read our Privacy Policy.